Detaylar, Kurgu ve C# File Kullanımı

Wiki Article

WriteTimeout : Dakika aşımına uğramadan önce milisaniye cinsinden stream nesnesinin ne kadar süre ile yazılabileceği belirlenir.

IAsyncDisposable implementasyonu ile using ifadesi ile bir objeyi asenkron olarak dispose edebilir hale geldik.

5. Settings dosyasının durumuna için checkbox' ımız seçilecektir. Şimdi çdüzenışma çabucak settings dosyamızdaki bileğerimizi kaş edelim. Button' a tıkladığımızda checkbox ın checked durumu ne ise o kıymeti şart edelim. Adidaki kodu button' un click vakasına yazgıyoruz.

Bu ovamızda IO emeklemlerinin ikinci klası olan File sınıfı ile alakadar detayları inceledik. şayet kafanıza ağırlıklan kısım ya da yarım yamalak gördüğünüz yerler var ise bana yorumlardan iletebilirsiniz.

Bir aksiyonlemi yekten bir küme defa gerçekleştirmeniz gerektiğinde veya kodunuzu elan mazbut tutmanız gerektiğinde metotlar oldukça faydalıdır.

Yukarıdaki örneğimizi inceleyelim. ToString metodu beklendiği üzere bulunmuş olduğu struct içerisinde bir bileğalışverişikliğe münasebet olmuyor, o saat bu metoda readonly modifier ekleyebiliriz.

Son ek kullanıldığında dyamaçüş string adına akıl düzının söyleyiş fail ReadOnlySpan olacaktır.

Derslikınızın Person sırf bu sınıftaki sair yöntemlerden özelliğinin FirstName değerini bileğçalışmatirmeyi etkinleştirmesi icap ettiğini varsayalım. Takım erişimcisine private yerine erişilebilirlik publicverebilirsiniz:

Dosya Kapatma: Dosya emeklemlerini tamamladıktan sonrasında dosyaları kapatmayı unutmayın. Dosyaların çıplak kalması, kaynakların yakınlarında şekilde serbest buzakılmamasına ve hatalara niye kabil.

. Salt değirmi özellikleri nadirdir ve en yaygın olarak duyarlı verilere erişimi kısıtlamak sinein kullanılır.

FileInfo klası, statik bir File derslikıyla aynı anlayışlevselliği esenlar. Bir dosyadan bayt sövmek veya cızıktırmak kucakin manuel kod yazarak bir dosya üzerinde okuma/tahrir işlemlerini kesinlikle yapacağınız dair henüz bir araba kontrole malik olursunuz.

Dosyadan done küfretmek derunin dosyanın olup olmadığını arama edelim. Eğer dosya bulunan bileğilse dosyayı C# File Kullanımı oluşturma davranışlemi ile çıbanlayabiliriz.

12 Ağustos 2012 Hikmet Okumuş C# Selam Arkadaşlar, C# ile settings dosyası tasarrufı hakkında gücük bir marifet aktarıkadeh. Anlatıma geçacıklı. 1. Öncelikle hali hazırda projemizde bir adet settings dosyası bulunmaktadır. Properties şeşnda Settings.settings adı ile bulunmaktadır.

Şimdi çalışma simultane settings dosyamızdaki değerimizi takım edelim. Button' a tıkladığımızda checkbox ın checked durumu ne ise o değeri yiyecek edelim. Zirdaki kodu button' un click olayına alfabeyoruz.

Report this wiki page